Lijkt het je leuk om het Landal Landgoed Bourtange te bezichtigen? Op 29 juni is er weer een open dag. Plan hier je afspraak Wij hebben er zin in! 

 • Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen
Vast rendement op uw investering van zes procent

Antwoorden op veelgestelde vragen

Staat uw vraag / antwoord er niet bij? Laat het ons weten. Wij zullen je vraag dan persoonlijk beantwoorden.

 • Is er een receptie aanwezig op het park? Vakantiepark informatie

  Jazeker. Er is een compleet team aanwezig die zorg draagt voor gastheerschap en de netheid op het park. Ook dragen zij zorg voor technisch onderhoud en de aansturing van de schoonmaak van de woningen. Komt iemand pas laat aan? Geen punt. Alle woningen zijn voorzien van elektronische sloten. Wanneer gasten een overnachting boeken dan ontvangen zij een code in de Landal Greenparks App waarmee ze de woning kunnen openen. Op die manier voorkom je lange wachttijden bij de receptie en hebben onze medewerkers meer tijd om gasten met een vraag echt goed te woord te staan. Dit is een van de punten waarmee we een unieke gastbeleving creëren. Hierdoor zullen gasten graag terug komen voor een nieuw bezoek.

 • Is er ook aan kinderen gedacht? Vakantiepark informatie

  In fase twee komt er een speciaal kinderdeel. Alle kavels op dit deel van het vakantiepark zijn ingericht voor kinderen. Denk aan bordspellen, een speciale kinderkamer etc. De woningen staan naar elkaar toe gedraaid en in het midden daarvan zijn er speeltoestellen voor kinderen tot 6 jaar. Dit deel is afgescheiden d.m.v. een natuurlijke afscherming zodat onze jongste vakantiegangers niet onbeheerd ergens naar toe kunnen. Op die manier is het veilig, ontmoeten kinderen elkaar in de vertrouwde omgeving van de ouders die op hun beurt ook een onbezorgde vakantie hebben.

 • Welke voorzieningen zijn er op het park aanwezig? Vakantiepark informatie

  Op het park zijn zowel buiten als binnen voorzieningen. In de buitenruimte kun je denken aan een zwem- en visvijver, speelstrand, speelactiviteiten in het bos van het park, honden speelveld, openlucht zwembad, subtropische zwembad (Op 7 km, vrij toegankelijk voor gasten), fietsverhuur, kanoën, buitenspeeltuin en de kinderboerderij. Binnen vind je het restaurant, receptie en parkwinkel, indoor speelhal en bowlingcentrum.

 • Welke voorzieningen zijn er buiten het park in de omgeving? Vakantiepark informatie

  Dit is uitgebreid. We kunnen dus niet alles noemen. Een van de high lights is het stadje Bourtange. Een historische vestingstad met musea, workshops zoals een kaarsenmakerij, heerlijke restaurantjes en noem maar op. Geniet ook vooral van fietsroutes en wandelpaden door het prachtige landschap. Daarnaast loopt langs het park het riviertje de Ruiten Aa waar je heerlijk kunt suppen, kanoën etc. En wat dacht je van shoppen in de studentenstad Groningen? Voor de jong en oud is hetadventure park Wildlands in Emmen een aanrader. Kortom, aanbod genoeg om je heerlijk te vermaken tijdens je vakantie.

 • Waar is het park gevestigd? Vakantiepark informatie

  Het park is gevestigd aan de Beetserweg 6 in Sellingen onderdeel van de gemeente Westerwolde. Het park ligt aan de oostkant in het dorp (het riviertje de Ruiten Aa ligt er tussen). Je loopt dus zo het dorp in voor de boodschappen. Aan de zuidkant van het park ligt een prachtig natuurgebied met vennen, heide en bossen. Dit geldt overigens ook voor de noordkant. Hier bevind zich een bos waar het kabouterpad en het egeltjesbos te vinden is.

 • Wat is het Greenkey label? Vakantiepark informatie

  Landal Greenparks is continu bezig met het verduurzamen van alle facetten op de vakantieparken.
  Wanneer een park voldoet aan deze eisen ontvangt het park een Green Key certificering.
  Landal Landgoed Bourtange voldoet aan deze eisen en zal bij de oplevering in het bezit komen van dit certificaat.

 • Hoe zit het met de nutsvoorzieningen en energie? Vakantiewoning informatie

  Elektra: Landal Greenparks heeft een aparte afdeling die gespecialiseerd is in de inkoop en ontzorging van woningeigenaren. Dit geldt ook voor de stroomvoorziening. Landal Greenparcs koopt voor veel praken de energie rechtstreeks in. Je begrijpt dat dit een voordeel is doordat er op grote schaal wordt ingekocht.

  Gas: Alle woningen zijn gasloos.

 • Hoe worden de woningen verwarmt en gekoeld? Vakantiewoning informatie

  De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Vloerverwarming zijn slangen die door de betonnen vloer van de woning lopen. Het water hierin wordt verwarmd door de warmtepomp. Dit geldt overigens ook voor het warm tapwater. Eventueel is het mogelijk om de woning te verwarmen d.m.v. de split airconditioning die zowel kan koelen als verwarmen.

 • Is er airconditioning aanwezig? Vakantiewoning informatie

  Alle woningen zijn uitgerust met een split airconditioning welke zowel kan koelen als verwarmen

 • Wat voor type kookplaat geplaatst? Vakantiewoning informatie

  Het koken gebeurt via inductie kookplaat.

 • Zijn de woningen voorzien van zonnepanelen? Vakantiewoning informatie

  Wij hebben ervoor gekozen alle woningen standaard te voorzien van zonnepanelen.
  Dit is geen vereiste maar wij vinden dat dit bij een energie vriendelijk park hoort.

 • Wat is het energielabel van de vakantiewoningen? Vakantiewoning informatie

  Voor de grotere woningen is een Beng berekening vanuit de Nederlandse wetgeving noodzakelijk.
  Om die reden is er voor deze vakantiehuizen een berekening gemaakt. Het energielabel komt voor deze woningen uit op A++++. Daar zijn we erg trots op zijn. 

 • Wat zijn de laadmogelijkheden voor elektrische auto’s? Vakantiepark informatie

  Op de parkeerplaats zijn ca 26 laadplekken voor het opladen van elektrische auto’s.

 • Hoe komt de verkoopprijs tot stand? Investeerders informatie

  Bij Landgoed Bourtange is de aanschafwaarde van de woning compleet. Zo is de tuinaanleg, parkeerplaats, interieur, keuken, badkamer(s), vloeren, wanden, technische installaties, airconditioning, zonnepanelen, glazen, pannen, boxspring bedden, kasten, stofzuiger, schilderijen, decoratie, enz. inbegrepen. Je hoeft dus zelf niets te regelen. Bij de oplevering van de woning is de woning direct beschikbaar om van te genieten. Daarnaast zit er in de koopprijs een bedrag inbegrepen voor de wegen, overige tuinen, aanleg van de binnenspeelhal, aanleg voor diverse buitenspeelplaatsen, facilitaire ruimtes en de receptie inbegrepen. Je bent daar ook eigenaar van. Dit is wel zo handig. Je bent dus samen met de andere vakantiehuizen bezitters eigenaar van alle ruimtes, wegen, paden en noem maar op.

 • Wat is het rendement op een vakantiewoning? Investeerders informatie

  Landal Greenparcs is de verhuurorganisatie op Landgoed Bourtange. Dit bedrijf staat zeer hoog aangeschreven in de recreatiewereld. Landal Greenparcs heeft een prognose afgegeven waarin de  huuromzet is ingeschat. Dit is een serieuze inschatting. Wanneer je een woning koopt houd je netto ca. 51% over van de totale huurinkomsten. Van de andere ca. 49% gaat een deel naar Landal waar zij de marketing voor de vakantiewoningen voor doen, personeel opleiden tot echte gastheren en dames, kosten zoals energie, ramen wassen van uw woning, tuin onderhoud en allerlei andere zaken worden hiermee bekostigd. Alles op het park wordt geregeld zodat je zelf nergens omkijken naar hebt. De ca. 51% die overblijft noemen we het netto rendement. Als je dit wegzet tegen de aankoopwaarde van de woning ziet je het rendement op het ingelegde vermogen.

 • Is er een flexibel of vast Rendement? Investeerders informatie

  Zoals hierboven omschreven geeft het verhuur concept een prognose af. Het verschilt per verhuurmaatschappij hoe nauwkeurig deze prognose is. Landal Greenparcs heeft een zeer betrouwbare naam en een jarenlange ervaring. Zoals omschreven, worden deze prognoses door Landal Greenparcs nauwkeurig gedaan. Zij moeten kunnen uitleggen als rendementen niet gehaald worden aan de 150 woningeigenaren. Het voordeel van dit park is dat de verhuurmaatschappij en de ontwikkelaar niet dezelfde partij is, waardoor je voorkomt dat deze prognose te rooskleurig wordt weergegeven. Door te kiezen voor Landal Landgoed Bourtange kies je voor een degelijk rendement. Koopt je op basis van een prognose dan komt dat neer op flexibel rendement. Aan het einde van het jaar weet je precies hoeveel je hebt ontvangen. Je kunt ook kiezen voor een vast rendement. De ontwikkelaar van Landal Landgoed Bourtange heeft voor een aantal woningen een vast rendement afgegeven. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en weet je op 1 januari al wat je dit jaar gaat verdienen. Wordt er minder winst gemaakt dan moet de ontwikkelaar dit gedurende 5 jaar aanvullen. Zijn de inkomsten hoger dan het vaste rendement dan ontvangt je het zelfde bedrag als afgesproken en is hetgeen wat meer binnengekomen is voor de ontwikkelaar.

 • Wat is de waardeontwikkeling t.o.v. de inflatie? Investeerders informatie

  In 2022 was de inflatie ongeveer 17%. Dit betekent dat wat vorig jaar 100 euro kostte dit nu 117 euro kost. Je kunt dus minder kopen voor hetzelfde bedrag. Producten zijn namelijk duurder geworden. Heb je bezit in de vorm van een woning dan zien we vaak dat deze na een aantal jaren voor meer verkocht wordt wat het heeft gekost. Soms daalt de waarde een jaar, maar doorgaans stijgt die. Heb je een woning gekocht dan zien we heel vaak dat naast het rendement de waarde ontwikkeling groter is dan het rendement. Een recreatiewoning is daar een interessante investering.

 • Hoeveel bedraagt de overdrachtsbelasting? Investeerders informatie

  Wanneer je een woning koopt op Landgoed Bourtange dan betaal je geen overdrachtsbelasting. Onze woningen zijn vrij van overdrachtsbelasting omdat het nieuwbouw betreft. Als je een gebruikte woning koopt dan betaal je altijd overdrachtsbelasting. Dit is vanaf 2023 10,4%. Dat komt dus bij de aankoopprijs van de woning.

 • Hoe zit het met eigen gebruik? Investeerders informatie

  Op sommige parken is eigen gebruik niet toe gestaan en op andere juist wel. Bij ons heb je de keuze uit twee mogelijkheden. De eerste is uitsluitend voor eigen gebruik. In dat geval verhuur je de woning niet. Op een deel van de woningen rust geen huurverplichting op. Mogelijkheid twee is dat je de woning verhuurt. In dat geval kun je nog steeds kiezen voor eigen gebruik. Je mag de woning dan negentig dagen zelf gebruiken waarvan twee weken in het hoogseizoen. Kies je voor het hoogste rendement dan is het natuurlijk interessant om de woning geheel in de verhuur te doen en alleen last minute er zelf gebruik van te maken. Op die manier heb je de hoogste inkomsten.

 • Hoe zit het met de btw? Investeerders informatie

  Als je een woning koopt en gaat verhuren op Landal Landgoed Bourtange, dan ontvang je de btw over de aanschafprijs retour. Het mooie hiervan is dat als je na 10 jaar de woning verkoopt de btw niet hoeft terug te betalen. Benieuwd hoe dit in jouw situatie is? Onze verkoopadviseur legt dit graag aan je uit.

 • Kan ik een hypotheek krijgen op een vakantiewoning? Investeerders informatie

  Dit verschilt per recreatiepark en soort woning. Een geldverstrekker kijkt naar de kwaliteit van de woning, naar het verhuur concept en naar de inkomsten die uit de verhuur komen. Met die informatie weet je hoe je de woning kunt financieren. Zeker als de rente op de hypotheek lager is dan  het rendement op verhuur kan het erg interessant zijn om een woning te financieren. Voor Landal Landgoed Bourtange is dit mogelijk. Onze verkoopadviseur kan je hier alles over vertellen.

 • Wie is de verhuurorganisatie? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  De Ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de samenwerking aan te gaan met Landal Greenparcs. Een organisatie met heel veel ervaring en kennis in huis om zo het beste resultaat te behalen. Naasthet resultaat is het ook een betrouwbare en zeer goed aangeschreven organisatie.

 • Ik wil de woning zelf verhuren. Mag dat? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  Nee, dit mag niet. De reden hiervan is dat parken waarbij dit wel gebeurd meestal geen succes is. Wij hebben gekozen voor uniformiteit als verhuurder zodat jij als eigenaar het meeste wordt ontzorgt en de een degelijk resultaat boekt.

 • Kan ik zelf klanten aanbrengen bijvoorbeeld familieleden en wat brengt mij dat? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  Jazeker, dat is zeker een goede optie. Voor iedere boeking die je zelf aanbrengt ontvang je 10% meer rendement. Brengt je dus 10x iemand aan dan is dat een behoorlijk bedrag wat je extra aan rendement brengt. Hierdoor heeft Landal Greenparcs een lager marketing budget nodig en kunnen ze actieve klanten belonen. Je leest er meer over op de pagina 'Zo zorg je voor continue verhuur van je vakantiewoning'.

 • Mag ik permanent wonen in de recreatiewoning? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  Nee, helaas mag dit niet. Het woord recreatiewoning zegt het eigenlijk al. De woning is bedoelt voor 365 dagen per jaar recreëren. Het is echt bedoeld om te recreëren en bijzondere momenten in te beleven.

 • Mag ik zelf aanpassingen doen aan de woning en tuin? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  Op het park is een VvE. (vereniging van eigenaren met appartementsrechten). Hierin is met elkaar afgesproken wat wel mag en wat niet mag. Het verschil zit in de woningen die in de verhuur zitten en woningen puur voor eigen gebruik zijn. Om de kwaliteit van het park te bewaken en de gastbeleving optimaal te houden moeten bijvoorbeeld de tuinstoelen hetzelfde zijn. Er zit wat dat betreftwel verschil in een 4 of 6 persoons woning maar alles heeft bijvoorbeeld hetzelfde model en kleur. Dit maakt het ook eenvoudiger wals iets aan vervanging toe. Alle inventaris is op voorraad hebben zodat zaken snel vervangen kunnen worden.

 • Hoe werk het met een VvE met appartementsrechten? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  De ontwikkelaar van Landal Landgoed Bourtange heeft ervoor gekozen een VvE op te laten richten. Deze bestaat uit alle eigenaren van de woningen. De eigenaren bepalen hoe de zaken op het park gaan. Op die manier heb je zeggenschap. Een VvE heeft een dagelijks bestuur. Je kunt ervoor kiezen om in het bestuur plaats te nemen of enkel lid te zijn en alleen bij grotere vragen een stem uit te brengen. Door deze constructie heb je niet alleen zeggenschap maar ben je ook mede eigenaar van o.a. het centrumgebouw met de receptie, parkwinkel en indoor speelhal maar ook van de overige ruimtes als het strand, bijbehorende bos, speeltuinen, paden en wegen.

 • Mogen gasten kosteloos gebruik maken van de indoorspelen, zwembaden, buitenspeeltuinen? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  Ja, iedere gast die boekt via Landal Greenparcs kan kosteloos gebruiken maken van deze faciliteiten.
  De bowlingbaan, het restaurant e.d. zijn uiteraard wel betaalde faciliteiten.

 • Mogen gasten van buitenaf gebruik maken van bijvoorbeeld het indoor spelen? Overige vakantiehuis eigenaar informatie

  Ja dit mag. Zij kunnen een ticket kopen bij de receptie. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan de parkeigenaren.

 

Vraag de brochure aan

Kom helemaal in des sfeer van dit prachtige park. Lees alles over de mogelijkheden van investeren in Langoed Bourtange.

Download de brochure

Vraag de brochure aan Vraag de brochure aan