Lijkt het je leuk om het Landal Landgoed Bourtange te bezichtigen? Op 20 juli is er weer een open dag. Plan hier je afspraak Wij hebben er zin in! 

Vast rendement op uw investering van zes procent

Een eigen vakantiehuis begint bij een goede voorbereiding

Het kopen van een recreatiehuis is een grote stap, daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je tot aankoop overgaat. Hieronder vind je in 3 stappen belangrijke aspecten om in gedachten te houden bij het kopen van een recreatiewoning.

Ontdek Landgoed Bourtange

Stap 1 - Wat zijn je wensen

Stap 1 - Wat zijn je wensen

Het is belangrijk om eerst je wensen op te schrijven als je op zoek gaat naar een vakantiepark. Zo voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bepaal eerst of je een woning zoekt voor eigen gebruik of voor een combinatie met verhuur. Overweeg of je de woning voor het rendement aankoopt en wie dit rendement afgeeft. Er zijn veel verhuurmaatschappijen waaruit je kunt kiezen, zoals Landal Greenparcs en Dormio. Bedenk of de woning geschikt is voor twee, vier, zes of acht personen en welke voorzieningen deze moet hebben. Denk aan slaapkamers, badkamers, keuken, terras etc. Wat zijn de faciliteiten van het park? Denk aan een receptie, restaurant, indoorspeel-hal of bowling zodat er het hele jaar vakantie gevierd kan worden. In welke omgeving zoek je? Zoek je rust of juist veel activiteiten? Let ook op of het huurgrond of koopgrond betreft. Het kopen van grond geeft meer zeggenschap en kan helpen als je de woning ooit weer wil verkopen. Is de woning roerend of onroerend goed? Dit is ook erg belangrijk voor de waardeontwikkeling van de woning, maar ook voor andere zaken zoals hypotheekmogelijkheden. Ten slotte is het belangrijk om te bepalen of de woning in de overdrachtsbelasting zit (10,2%) of in de btw. Dit kan invloed hebben op de kosten die je direct kwijt bent. Door deze punten in overweging te nemen en er op te letten, kun je gericht zoeken naar een vakantiepark die aan al jouw wensen voldoet.

Stap 2 - Wat koop ik

Stap 2 - Wat koop ik

In deze stap ga je fine-tunen. Je hebt je keuzes op een rijtje gezet en bent begonnen met zoeken bij diverse makelaars die ervaring hebben in recreatie. Dit helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze, omdat zij precies weten hoe het werkt op een recreatiepark. Voorbeelden van goed makelaars zijn Landal Makelaardij of Vakantiemakelaar. Je hebt diverse brochures aangevraagd en doorgenomen. Hoewel de afbeeldingen in deze brochures vaak prachtig zijn, is het toch belangrijk om de verschillen op een rij te zetten van de woningen in combinatie met de parken. Gaat het bijvoorbeeld om een nieuwe of gebruikte woning, is de huuropbrengst per jaar, wat zijn het aantal m2 woonoppervlak, wat is de grootte van het kaveloppervlak, voor hoeveel personen is de woning geschikt, wat is het verhuurconcept, is er een VvE, wat zijn de voorzieningen op het park, is de woning onderhoudsvriendelijk, wat is het energielabel, is de woning voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, parkeergelegenheid is bij de woning en is er een gegarandeerd rendement? Deze zaken zijn van doorslaggevend belang bij het aankopen van een vakantievilla.

Stap 3 - Ga erop uit

Stap 3 - Ga erop uit

Ga er op uit en bezoek een Open Dag van een recreatiepark dat aan je wensen voldoet. Neem de tijd om het park te verkennen en de cultuur op te snuiven. Praat met de makelaar en, als het mogelijk is, ga eens lekker in de demowoning zitten om te ervaren hoe het voelt. Geniet van het uitzicht of neem de tijd voor het lezen van een boek of magazine. Zo kom je helemaal in de sfeer. Controleer daarna of het park aan uw wensen voldoet en bespreek de financiële aspecten van verhuur of eigen gebruik, zoals hypotheekmogelijkheden en de opbouw van de verkoopprijs (inclusief grond, pakketten, tuinaanleg en parkeerplaatsen). Vraag vervolgens naar de ontbindende voorwaarden. Ook belangrijk om te vragen: Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van gemeenschappelijke ruimtes zoals groen, strand, receptie, paden en wegen. 

Samenvatting

Samenvatting

Je hebt je keuze gemaakt en het voelt goed. Nu is het tijd om actie te ondernemen. Neem een optie op de gekozen woning en kavel om te voorkomen dat iemand anders deze voor je neus wegkaapt. Laat weten dat je geïnteresseerd bent en vraag om de kopersmap. Deze map bevat meer gedetailleerde informatie dan de brochure, zoals wat er precies in het interieurpakket zit. Ook vind je hier een voorbeeld van het koopcontract. Als je de map hebt doorgenomen en enthousiast bent, kun je je recreatiedroomhuis kiezen en genieten door eigen gebruik, verhuur voor een hoog rendement of een combinatie hiervan. Veel plezier met je eigen vakantiehuis!

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.landgoedbourtange.nl bij de veelgestelde vragen. Hier zijn vast onderwerpen die je aandacht zullen trekken.

Gegarandeerd rendement

 

Vraag de brochure aan

Kom helemaal in de sfeer van dit prachtige park. Lees alles over de mogelijkheden van investeren in Langoed Bourtange.

 

Download de brochure

Vraag de brochure aan Vraag de brochure aan