Lijkt het je leuk om het Landal Landgoed Bourtange te bezichtigen? Op 20 juli is er weer een open dag. Plan hier je afspraak Wij hebben er zin in! 

Vast rendement op uw investering van zes procent

Blikvanger! Vesting Bourtange.

Landgoed Bourtange ligt op steenworp afstand van Bourtange. Bourtange is een uniek vestingstadje met een bewogen geschiedenis . De vorm van de grachten en muren waren de veiligste manier om Bourtange te beschermen. De vesting, uit 1742, is recent volledig gerestaureerd. Je vindt hier veel bijzondere huizen en gebouwen uit die tijd zodat je ziet hoe het leven er vroeger er aan toe ging. Tegenwoordig zijn er veel evenementen voor jong en oud zoals een kerstmarkt die jaarlijks 40.000 bezoekers trekt.

Blikvanger! Vesting Bourtange. Blikvanger! Vesting Bourtange.

Er is veel te beleven voor Voor jong en oud

In de omgeving van Landgoed Bourtange is zoveel te beleven. Veel te veel om op deze pagina te laten zien. Hieronder een selectie van bezienswaardigheden en activiteiten.

Genieten op en in het water

Genieten op en in het water

Naast de rust die je vindt in en rond het landgoed is er veel zien en te beleven. Ben je een waterrat? Leef je uit in het zwembad op het park of kies voor het subtropische zwembad op slechts 7 km afstand. Landgoed Bourtange ligt direct aan het Ruiten Aa zodat je naar hartelust kunt suppen of kanoën vanaf onze eigen steiger. 

Activiteiten in de omgeving

Activiteiten in de omgeving

Heb je zin in een dagje shoppen? Dan is Emmen the place te be. Voor de verborgen parels moet je in het oude centrum zijn. Hier vind je veel lokale winkels en bijzondere boetieks. Verder vind je in de buurt het Gevangenis Museum, Wildlands, het Veenmuseum, Schloss Dankern, Waterplezier op de Ruiten AA, Watervennen en Heide, Vrijlopende Grazers, Natuurlijke wandelroutes, Schaapskudde, Kabouterpad, 350 fietsroutes, Vesting Bourtange, Hunze Aa, Drouwenerzand, Diverse musea, Blauwe meer, Eiland Borkum, Pieterburen, Wadlopen, Groningen stad en nog veel meer...

Natuurgebieden

Natuurgebieden

Bij Sellingen liggen gevarieerde bossen van meer dan een 1.000 jaar oud. Met een beetje geluk kun je hier de ijsvogel zien. In Ter Wupping komen 3 beken samen in een gevarieerd landschap met houtwallen en monumentale boerderijen. Wandelend of fietsend kun je hier alle kanten op om steeds weer wat nieuws te ontdekken. Slingerweggetjes, intieme stukjes hei, bos en akkerland, kronkelende beekjes en glooiingen in het landschap, je vindt het hier allemaal.

Blader door de omgeving van Landal Landgoed Bourtange

Blader door de omgeving van Landal Landgoed Bourtange

Hartelijk welkom bij de zomereditie van ons Landal Landgoed Bourtange magazine, dat we met trots vier keer per jaar zullen uitgeven! In dit magazine nemen we u mee naar alles wat Landal Landgoed Bourtange en omgeving te bieden heeft, waar u echte authentieke parels zult ontdekken.

Naar het magazine!

Veelgestelde vragen over de omgeving van Landal Landgoed Bourtange

Staat uw vraag / antwoord er niet bij? Laat het ons weten. Wij zullen je vraag dan persoonlijk beantwoorden.

  • Welke voorzieningen zijn er buiten het park in de omgeving? Omgeving informatie

    Dit is uitgebreid. We kunnen dus niet alles noemen. Een van de high lights is het stadje Bourtange. Een historische vestingstad met musea, workshops zoals een kaarsenmakerij, heerlijke restaurantjes en noem maar op. Geniet ook vooral van fietsroutes en wandelpaden door het prachtige landschap. Daarnaast loopt langs het park het riviertje de Ruiten Aa waar je heerlijk kunt suppen, kanoën etc. En wat dacht je van shoppen in de studentenstad Groningen? Voor de jong en oud is het adventure park Wildlands in Emmen een aanrader. Kortom, aanbod genoeg om je heerlijk te vermaken tijdens je vakantie.

  • Waar is het park gevestigd? Omgeving informatie

    Het park is gevestigd aan de Beetserweg 6 in Sellingen onderdeel van de gemeente Westerwolde. Het park ligt aan de oostkant in het dorp (het riviertje de Ruiten Aa ligt er tussen). Je loopt dus zo het dorp in voor de boodschappen. Aan de zuidkant van het park ligt een prachtig natuurgebied met vennen, heide en bossen. Dit geldt overigens ook voor de noordkant. Hier bevindt zich een bos waar het kabouterpad en het egeltjesbos te vinden is.

 

Vraag de brochure aan

Kom helemaal in de sfeer van dit prachtige park. Lees alles over de mogelijkheden van investeren in Landgoed Bourtange.

Download de brochure

 

Vraag de brochure aan Vraag de brochure aan
[visual] [visual] [visual] [visual]